Receptek

Terítéken a leves

Jó ízű, jót tesz és könnyen elkészíthető: egy tányér finom leves felmelegít és kellemes közérzetet ad, különösen télen. Íme egyik kedvenc leves receptünk, ami még azokat is meggyőzi, akik általában nem szeretik a levest. Élvezze Ön is!

Krémes paradicsomos spenót leves krutonnal

Elkészítési idő: 30 perc.
főzési idő kb.: 30 perc.
nehézségi fok: könnyű

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 500 g lisztes burgonya
  • 200 g friss spenótlevél
  • 2 evőkanál olaj
  • 900 ml zöldségleves alaplé
  • bors
  • 3 evőkanál tejföl
  • frissen őrölt szerecsendió
  • 2 szelet fehérkenyér
  • 2 teáskanál vaj

Elkészítés:

  • Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát és vágjuk finomra. Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és vágjuk kis kockákra.Mossuk meg a spenótot, és jól szárítsuk meg
  • Hevítsünk 2 evőkanál olajat egy lábosban és pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a burgonyát, pirítsuk egy pillanatig, majd öntsük fel az alaplével.
  • Adjuk hozzá a sót és a borsot, majd közepes lángon főzzük kb. 20 percig. Adjuk hozzá a spenótot, és lassan főzzük további  2-3 percig, majd passzírozzuk át a levest, Keverjük bele a tejfölt és adjunk hozzá ízlés szerint szerecsendiót
  • A kenyeret vágjuk falatnyi darabokra és olvasztott vajon pirítsuk aranybarnára. Konyhai törlőpapíron csöpögtessük le, szedjünk levest a tányérokba és krutonnal körítve tálaljuk.