Receptek
Terítéken a leves
Jó ízű, jót tesz és könnyen elkészíthető: egy tányér finom leves felmelegít és kellemes közérzetet ad, különösen télen. Íme egyik kedvenc leves receptünk, ami még azokat is meggyőzi, akik általában nem szeretik a levest. Élvezze Ön is!
Krémes paradicsomos spenót leves krutonnal
Elkészítési idő: 30 perc.
főzési idő kb.: 30 perc.
nehézségi fok: könnyű
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 500 g lisztes burgonya
- 200 g friss spenótlevél
- 2 evőkanál olaj
- 900 ml zöldségleves alaplé
- só
- bors
- 3 evőkanál tejföl
- frissen őrölt szerecsendió
- 2 szelet fehérkenyér
- 2 teáskanál vaj
Elkészítés:
- Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát és vágjuk finomra. Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és vágjuk kis kockákra.Mossuk meg a spenótot, és jól szárítsuk meg
- Hevítsünk 2 evőkanál olajat egy lábosban és pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a burgonyát, pirítsuk egy pillanatig, majd öntsük fel az alaplével.
- Adjuk hozzá a sót és a borsot, majd közepes lángon főzzük kb. 20 percig. Adjuk hozzá a spenótot, és lassan főzzük további 2-3 percig, majd passzírozzuk át a levest, Keverjük bele a tejfölt és adjunk hozzá ízlés szerint szerecsendiót
- A kenyeret vágjuk falatnyi darabokra és olvasztott vajon pirítsuk aranybarnára. Konyhai törlőpapíron csöpögtessük le, szedjünk levest a tányérokba és krutonnal körítve tálaljuk.