Receptek
Muffinok (cupcakes) – szerencse kis csészékben – TEEKANNE
A cupcake receptek bizonyítják, hogy a csészék nemcsak teaivásra használhatók. A muffinok rokonai nevüket arról az edényről kapták, amelyben készítik őket. Legyünk őszinték: ki ne érezné magát abszolút szerencsésnek, amikor meglátja ezeket az édes kulináris gyönyörűségeket.
Epres sajtkrémes cupcake
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 280 g liszt
- 250 g joghurt
- 80 g vaj
- 2 tojás
- 50 g kristálycukor
- 70 g porcukor
- 1 teáskanál vanília citromhéj
- 1 csomag sütőpor
- 1/4 csésze kandírozott gyümölcs (vagy friss bogyós gyümölcs)
Elkészítése:
- a tojásfehérjéket a kristálycukorral verjük fel kemény habbá.
- A vajat és a porcukrot keverjük habosra és adjuk hozzá a tojás sárgáját.
- Majd keverjük hozzá a többi hozzávalót. A keverékkel félig töltsük meg a muffin formákat és süssük 20 percig (180°C-on).
Eperkrém:
- 50 g vaj
- 250 g túró
- 5 teáskanál tört eper tetszés szerinti porcukorral.
Elkészítés:
a vajat keverjük habzásig a porcukorral, majd adjuk hozzá a sajtkrémet és a tört epret. Az így elkészített krémet vigyük fel a kihült muffinok tetejére. Díszítés: friss eperrel díszíthetjük.