Receptek

Muffinok (cupcakes) – szerencse kis csészékben – TEEKANNE

A cupcake receptek bizonyítják, hogy a csészék nemcsak teaivásra használhatók. A muffinok rokonai nevüket arról az edényről kapták, amelyben készítik őket. Legyünk őszinték: ki ne érezné magát abszolút szerencsésnek, amikor meglátja ezeket az édes kulináris gyönyörűségeket.

Epres sajtkrémes cupcake

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 280 g liszt
  • 250 g joghurt
  • 80 g vaj
  • 2 tojás
  • 50 g kristálycukor
  • 70 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília citromhéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/4 csésze kandírozott gyümölcs (vagy friss bogyós gyümölcs)

Elkészítése:

  • a tojásfehérjéket a kristálycukorral verjük fel kemény habbá.
  • A vajat és a porcukrot keverjük habosra és adjuk hozzá a tojás sárgáját.
  • Majd keverjük hozzá a többi hozzávalót. A keverékkel félig töltsük meg a muffin formákat és süssük 20 percig (180°C-on).

Eperkrém:

  • 50 g vaj
  • 250 g túró
  • 5 teáskanál tört eper tetszés szerinti porcukorral.

Elkészítés:

a vajat keverjük habzásig a porcukorral, majd adjuk hozzá a sajtkrémet  és a tört epret. Az így elkészített krémet vigyük fel a kihült muffinok tetejére. Díszítés: friss eperrel díszíthetjük.