Receptek
Főzés antioxidánsokkal
Már bizonyára hallott az antioxidánsokról, amelyek védenek bennünket a szabad gyököktől, ezáltal jó hatással vannak az egészségünkre. Ezzel az ízletes étellel közvetlenül a tányérjára kerülnek ezek a kis segítők.
Tonhal borskéregben petrezselyem salátával
Élvezze ezt az egészséges ételt egy csésze zöld teával, ami szintén gazdag antioxidánsokban. Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók 4 személyre:
- 600 g tonhal filé
- dijoni mustár
- só
- bors
- olaj a barbecue-hoz
- 3 marék petrezselyem
- 2 teáskanál pirított szezámmag
- 1-2 citrom leve
- olíva olaj
- 3 paradicsom
- esetleg egy kevés sötét szezámolaj
Elkészítés:
- Dobjuk a paradicsomokat forró vízbe, hideg vízzel öblítsük le és húzzuk le a héjukat.
- A paradicsomokat vágjuk négyfelé, kaparjuk ki a magokat és csíkozzuk fel.
- Vágjuk durvára a petrezselymet és keverjük össze a szezámmaggal és a paradicsommal.
- Ízlés szerint adjuk hozzá a sót, a citromlevet és olíva olajat.
- Fűszerezzük a tonhalat dijoni mustárral, sóval és borssal, olajon pirítsuk addig, amíg a tonhal belül halvány rózsaszínű nem lesz.
- A salátát tegyük a tányér közepére, majd a tonhalat ráhelyezve tálaljuk.