Receptek

A tél íze

Isteni finom! Közeledik a téli időszak – és magával hozza az ízletes almákat és a fahéjat. Napi egy alma boldoggá tesz – még akkor is, ha nem frissen szedtük. Ez az almás és fahéjas recept a hideg évszak kellemes kezdetét ígéri!

Sült alma dió bundában

Elkészítési idő: 30 perc
sütési idő: kb. 40 perc
nehézségi fok: könnyű

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 g mazsola
  • 100 ml rum
  • 4 alma
  • pl. Granny Smith
  • 1 citrom leve
  • 30 g finomra vágott mandula
  • 50 g aprított dió
  • 50 g aprított mogyoró
  • 125 g barna cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 120 g vaj
  • 4 fahéj rúd
  • 100 ml almalé

Elkészítés:

  • Melegítsük előre a sütőt 180 °C-ra (felső és alsó állású sütő).
  • A mazsolát áztassuk be rumba
  • Hámozzuk meg az almát, szedjük ki a magházát és locsoljuk meg citromlével (kivül és belül)
  • Egy tálban keverjük össze a dióféléket a cukor felével és a fahéjjal.
  • A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben
  • Az almákat kenjük be vajjal, forgassuk bel a dió keverékben és szorosan nyomjuk rá az almákra. Az almákat tegyük egy vajjal kikent lábasba.
  • A mazsolát jól csöpögtessük le, és keverjük össze a maradék cukorral és vajjal .
  • Az almákat töltsük meg ezzel a keverékkel, mindegyik almába helyezzünk egy fahéj rudat, locsoljuk meg az almákat olvasztott vajjal és az előmelegített sütőben süssük kb. 35-40 percig. Vegyük ki, tálaljuk fel és élvezzük.