Receptek
A tél íze
Isteni finom! Közeledik a téli időszak – és magával hozza az ízletes almákat és a fahéjat. Napi egy alma boldoggá tesz – még akkor is, ha nem frissen szedtük. Ez az almás és fahéjas recept a hideg évszak kellemes kezdetét ígéri!
Sült alma dió bundában
Elkészítési idő: 30 perc
sütési idő: kb. 40 perc
nehézségi fok: könnyű
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 g mazsola
- 100 ml rum
- 4 alma
- pl. Granny Smith
- 1 citrom leve
- 30 g finomra vágott mandula
- 50 g aprított dió
- 50 g aprított mogyoró
- 125 g barna cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 120 g vaj
- 4 fahéj rúd
- 100 ml almalé
Elkészítés:
- Melegítsük előre a sütőt 180 °C-ra (felső és alsó állású sütő).
- A mazsolát áztassuk be rumba
- Hámozzuk meg az almát, szedjük ki a magházát és locsoljuk meg citromlével (kivül és belül)
- Egy tálban keverjük össze a dióféléket a cukor felével és a fahéjjal.
- A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben
- Az almákat kenjük be vajjal, forgassuk bel a dió keverékben és szorosan nyomjuk rá az almákra. Az almákat tegyük egy vajjal kikent lábasba.
- A mazsolát jól csöpögtessük le, és keverjük össze a maradék cukorral és vajjal .
- Az almákat töltsük meg ezzel a keverékkel, mindegyik almába helyezzünk egy fahéj rudat, locsoljuk meg az almákat olvasztott vajjal és az előmelegített sütőben süssük kb. 35-40 percig. Vegyük ki, tálaljuk fel és élvezzük.