Receptek

Főzés antioxidánsokkal

 11. 04. 2013
/
 Receptek
/
 634 Nézetek

Már bizonyára hallott az antioxidánsokról, amelyek védenek bennünket a szabad gyököktől, ezáltal jó hatással vannak az egészségünkre. Ezzel az ízletes étellel közvetlenül a tányérjára kerülnek ezek a kis segítők.

  • Tonhal borskéregben petrezselyem salátával

Tonhal borskéregben petrezselyem salátával

Élvezze ezt az egészséges ételt egy csésze zöld teával, ami szintén gazdag antioxidánsokban. Jó étvágyat kívánunk!

Tonhal borskéregben petrezselyem salátával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g tonhal filé
  • dijoni mustár
  • bors
  • olaj a  barbecue-hoz
  • 3 marék petrezselyem
  • 2 teáskanál pirított szezámmag
  • 1-2 citrom leve
  • olíva olaj
  • 3 paradicsom
  • esetleg egy kevés sötét szezámolaj

Elkészítés:

  •  Dobjuk a paradicsomokat forró vízbe, hideg vízzel öblítsük le és húzzuk le a héjukat.
  • A paradicsomokat vágjuk négyfelé, kaparjuk ki a magokat és csíkozzuk fel.
  • Vágjuk durvára a petrezselymet és keverjük össze a szezámmaggal és a paradicsommal.
  • Ízlés szerint adjuk hozzá a sót, a citromlevet és olíva olajat.
  • Fűszerezzük a tonhalat dijoni mustárral, sóval és borssal, olajon pirítsuk addig, amíg a tonhal belül halvány rózsaszínű nem lesz.
  • A salátát tegyük a tányér közepére, majd a tonhalat ráhelyezve tálaljuk.

 

Receptek

A tél íze

Receptek

"Kisértés"-Puncs