A TEEKANNE a tea páratlan élvezetét, gondosan válogatott termékeket és pontos feldolgozási előírásokat jelent. Josh Feitelson felkereste a különböző TEEKANNE ültetvényeket, hogy egy lenyűgöző filmes történetet állítson össze arról, hogyan készülnek a teáink.
Ő Josh Feitelson, egy nagyreményű és tehetséges filmes
Világszerte számos teaültetvényre látogatott el és találkozott az ott dolgozó TEEKANNE alkalmazottakkal. Csatlakozzon hozzá ezen a lenyűgöző képi utazáson.
A TEEKANNE a legfontosabb nyersanyagainak zömét ellenőrzött szerződéses termelőktől szerzi be, hogy biztosítsa a folyamatosan magas minőséget.
A TEEKANNE mezőgazdasági mérnökei folyamatosan figyelik az értékteremtési láncot azokban az országokban, ahol a teatermesztés folyik, kezdve az optimális termőterületek szakemberek általi kiválasztásától. Ezeket a területeket olyan tényezők figyelembe vételével választják ki, mint az éghajlat, a talaj adottságok, a napfényes órák száma és a tiszta víz. Holisztikus termesztési koncepcióA TEEKANNE mezőgazdasági mérnökei segítenek a kiválasztott termelőknek termőterületeik megtervezésében, a legjobb dugványok kiválasztásában, valamint a betakarított tealevelek optimális feldolgozásában. A további termesztési műveleteket és a termést a TEEKANNE munkatársai a helyszínen ellenőrzik. A vállalat nagy hangsúlyt helyez a holisztikus termelési elvre, amely egyaránt figyelembe veszi az emberek, a természet és a környezet igényeit. A speciális talajvizsgálatok lehetővé teszik, hogy szakemberek javaslatot tegyenek pl. a műtrágyázásra. Növényvédő szereket csak szükség esetén használnak, amelyek csak az EU által jóváhagyott hatóanyagokat tartalmazzák. A szigorú szabványok betartásának ellenőrzéseA betakarított levelek feldolgozása, beleértve a fonnyasztást, a hengerlést, az erjesztést, szárítást és tárolást a TEEKANNE által meghatározott szabályok és folyamatok szerint történik. A TEEKANNE rendszeres ellenőrzéseket végez, hogy biztosítsa a szigorú környezetvédelmi és higiéniai előírások betartását
A TEEKANNE mezőgazdasági mérnökei folyamatosan figyelik az értékteremtési láncot azokban az országokban, ahol a teatermesztés folyik, kezdve az optimális termőterületek szakemberek általi kiválasztásával. Ezeket a területeket olyan tényezők figyelembe vételével választják ki, mint az éghajlat, a talaj adottságok, a napfényes órák száma és a tiszta víz
A betakarított levelek feldolgozása, beleértve a fonnyasztást, a hengerlést, az erjesztést, szárítást és tárolást a TEEKANNE által meghatározott szabályok és folyamatok szerint történik. A TEEKANNE rendszeres ellenőrzéseket végez, hogy biztosítsa a szigorú környezetvédelmi és higiéniai előírások betartását
A TEEKANNE egy külön minőségbiztosítási és termékfejlesztési részleget hozott létre 29 alkalmazottal düsseldorfi központjában, amelynek folyamatai a DIN EN ISO 9001:2008 és a Nemzetközi Élelmiszer Szabványok szerint tanúsítottak
A TEEKANNE-nak saját minőségellenőrző laboratóriuma van, ahol 12 alkalmazott évente több mint 20 000 elemzést végez . A laboratórium a legkorszerűbb berendezésekkel rendelkezik, és jóval meghaladja a vizsgálatokra előírt jogszabályi követelményeket
Minden nyersanyag négyszeres minőségellenőrzésen megy át: a beszerzés előtt, az áru átvételekor, keverés és gyártás után.
Ezek az ellenőrzések kiszűrnek és visszadobnak minden olyan terméket, amelyek nem felelnek meg a szigorú TEEKANNE követelményeknek, és ezért nem használhatók fel termékeink gyártásához.
A laboratóriumi vizsgálatokon kívül minden nyersanyag érzékszervi teszteken is átesik, vagyis ellenőrzik küllemét, illatát és ízét. Házon belüli teakóstolóink és segítőik Düsseldorfban, a gyártási folyamat minden fázisában ellenőrzik a termék mintákat és a szállított nyersanyagokat. Ily módon garantált, hogy minden termékünk a forgalomba hozatal előtt megfeleljen az érzékszervi követelményeknek
Fertőtlenítő rendszer gondoskodik arról, hogy gyógy- és gyümölcs teáink megfeleljenek a higiéniai előírásoknak. Gyengéd eljárással biztosítjuk, hogy a termékek megőrizzék értékes hatóanyagaikat.
A TEEKANNE termékekhez használt csomagolásnak is pontos minőségi előírásoknak kell megfelelnie. Csak olyan csomagolást használunk, amiben nincs újrahasznosított anyag, és amely kielégíti érzékszervi és laboratóriumi követelményeinket. A TEEKANNE termékek jó minőségének biztosítása érdekében minden nyersanyagot és csomagolóanyagot ugyanazon egységünk szerzi be.
Sokat kell tenni azért, hogy egy adott nyersanyagból kész teakeverék legyen. Minden alkotóelemnek sajátos karaktere van, ezért rendkívül nehéz egy harmonikus és kiegyensúlyozott ízű tea megalkotása. Ehhez nagy tapasztalatra és a tea iránti érzékre van szükség. Boldogan felelünk meg ennek a kihívásnak:
Minden TEEKANNE terméknek egyedi, összehasonlíthatatlan íze van – amelyet csak teljesen természetes anyagok felhasználásával alkottunk meg. Annak érdekében, hogy ez ne is változzon összeállítottunk egy szakképzett kóstolói csapatot, akik rendkívül kifinomult ízérzéküket arra használják, hogy biztosítsák a TEEKANNE teakeverékek mindenkor azonos ízét.
De mielőtt a végső keverék elkészülne, több mint 500 különböző mintát kevernek össze és kóstolnak meg. A receptúrákat addig finomítjuk, amíg termékfejlesztőink nincsenek abszolút megelégedve
Ezután a recepteket kóstolásra és pontozásra képzett és képzetlen vevőkből álló belső és külső bizottságok elé tárjuk. Ha ezeknek a bizottsági vizsgálatoknak az eredménye nem kielégítő, a recepteket termékfejlesztőink átdolgozzák mindaddig, amíg minden apró részlet megfelelő nem lesz. Egyetlen recept gyártása sem kerül engedélyezésre mindaddig, amíg termékfejlesztőink és a belső és külső bizottságok nincsenek teljesen megelégedve