Teakóstoló

Karrier az ízérzékkel rendelkezők számára.

Finom ízérzékelés az érzékszervi vizsgálathoz

A tea minőségét három tényező határozza meg, az íze, az aromája és a "csésze" színe. Ezek a tényezők függnek a származási országtól, a termőterülettől, az ültetvény helyétől, a talajtól, a levelek feldolgozási módjától, sőt még a betakarítás időpontjától is.

A szomszédos ültetvényről származó, sőt még az azonos ültetvényről, de néhány nap különbséggel leszedett teák íze is eltérő lehet. Éppen ezért a teakedvelők rendkívül nagy számú tea variáció közül választhatnak. A teakóstoló feladata a legjobbak kiválasztása ebből a hatalmas választékból.

A teakóstoló legnagyobb tőkéje rendkívül kifinomult ízérzéke.

A teakóstoló legnagyobb tőkéje rendkívül kifinomult ízérzéke. A teakóstoló naponta nem kevesebb, mint 500 teamintát vizsgál be a fő betakarítási időszakban áprilistól augusztus végéig. A tényleges kóstolás mindössze néhány másodpercig tart, ebből a kóstoló már meg tudja állapítani, hogy a tea illik-e az adott keverékhez.

A teakóstolók tea aukciókon is részt vesznek, hogy megismerjék az adott szüret minőségét és ezen az alapon alkudni tudjanak az árról. Ennek során a teakóstoló szakértelme az egyetlen dolog, ami biztosítja a bölcs döntéshozást és egy adott teamárka egyenletes minőségét. A kifinomult íz- és szaglóérzék mellett ez a szakma nagy tapasztalatot is igényel. Mellesleg megemlítjük, hogy a vizsgált teaminták több mint 85%-a nem felel meg a TEEKANNE márka követelményeinek. Ezek a szigorú előírások garantálják nemcsak az optimális keverékek megalkotását, hanem vevőink számára a folyamatosan magas minőségű ízélményt is .

Minden, amit a teáról tudni kell

A tea termesztéstől a tea feldolgozásig

Válasszon egy kategóriát

Camellia sinensis teanövény

Camellia sinensis teanövény

Gyümölcs- és gyógytea

Gyümölcs- és gyógytea

Termőterületek

Termőterületek

Tea szüret

Tea szüret

Tea gyártás

Tea gyártás

Teafilter

Teafilter

Géptörténet

Géptörténet

Teakóstoló

Teakóstoló

Vanília-Rooibos karácsonyi süti

Karácsonyi klasszikus különleges módon elkészítve.

Nézze meg a receptet

Szerencse kis csészékben

A hihetetlenül ízletes eperkrémes cupcake-k örömet okoznak Önnek.

Nézze meg a receptet

TEEKANNE a facebook-on

Látogasson el facebook oldalunkra és fedezze fel a tea és a TEEKANNE érdekes ...

Fedezze fel a TEEKANNE-t a facebook-on.