Karrier az ízérzékkel rendelkezők számára.
A tea minőségét három tényező határozza meg, az íze, az aromája és a "csésze" színe. Ezek a tényezők függnek a származási országtól, a termőterülettől, az ültetvény helyétől, a talajtól, a levelek feldolgozási módjától, sőt még a betakarítás időpontjától is.
A szomszédos ültetvényről származó, sőt még az azonos ültetvényről, de néhány nap különbséggel leszedett teák íze is eltérő lehet. Éppen ezért a teakedvelők rendkívül nagy számú tea variáció közül választhatnak. A teakóstoló feladata a legjobbak kiválasztása ebből a hatalmas választékból.
A teakóstoló legnagyobb tőkéje rendkívül kifinomult ízérzéke. A teakóstoló naponta nem kevesebb, mint 500 teamintát vizsgál be a fő betakarítási időszakban áprilistól augusztus végéig. A tényleges kóstolás mindössze néhány másodpercig tart, ebből a kóstoló már meg tudja állapítani, hogy a tea illik-e az adott keverékhez.
A teakóstolók tea aukciókon is részt vesznek, hogy megismerjék az adott szüret minőségét és ezen az alapon alkudni tudjanak az árról. Ennek során a teakóstoló szakértelme az egyetlen dolog, ami biztosítja a bölcs döntéshozást és egy adott teamárka egyenletes minőségét. A kifinomult íz- és szaglóérzék mellett ez a szakma nagy tapasztalatot is igényel. Mellesleg megemlítjük, hogy a vizsgált teaminták több mint 85%-a nem felel meg a TEEKANNE márka követelményeinek. Ezek a szigorú előírások garantálják nemcsak az optimális keverékek megalkotását, hanem vevőink számára a folyamatosan magas minőségű ízélményt is .
A tea termesztéstől a tea feldolgozásig